CARPE DIEM

Publicat dia 23 abril 2012 berenars. dolços. esmorzars. gormanderies. postres. xocolata
MESTER D’AMOR
Si en saps el pler no estalviïs el bes
que el goig d’amar no comporta mesura.
Deixa’t besar, i tu besa després
que és sempre als llavis que l’amor perdura.
No besis, no, com l’esclau i el creient,
mes com vianant a la font regalada;
deixa’t besar -sacrifici fervent-
com més roent més fidel la besada.
¿Què hauries fet si mories abans
sense altre fruit que l’oreig en ta galta?
Deixa’t besar, i en el pit, a les mans,
amant o amada -la copa ben alta.
Quan besis, beu, curi el veire el temor:
besa en el coll la més bella contrada.
Deixa’t besar
                  i si et quedava enyor
besa de nou que la voda és comptada.

Igual en l’amor que en la cuina, cal abocar-se, sense miraments, a l’empresa en qüestió i permetre que les sensacions omplin tots els racons del cos i de la ment. Sense analitzar, sense jutjar, sense fer servir altra cosa que els cinc sentits. El mester d’amor acaba recordant-nos que hem de quedar saciats “… Deixa’t besar / i si et quedava enyor / besa de nou, que la vida es comptada.”

Sant Jordi és el dia dels enamorats i especialment dels enamorats apassionats que es regalen roses vermelles, per això he escollit Papasseit i, és clar, la lliçó d’amatòria que ens dóna el seu “Mester d’amor”.

Roses, literatura i xocolata per recordar que cal viure l’instant.

PASTÍS “LLEIG” DE XOCOLATA (un pastís lleig, però boníssim, per un dia bonic)

250 gr de xocolata amarga
100 gr de mantega
80 gr de sucre
4 ous
1 cullerada de farina

Fonc la xocolata al bany maria i quan comança a desfer-se hi afegeixo la mantega. Ho remeno bé dins que es fon i s’amalgama bé i ho reservo.

En un recipient bato els rovells de l’ou amb el sucre fins que queda una crema escumosa i de color groc molt pàlid. Barrejo aquesta mescla amb la xocolata.

Bato les clares a punt de neu i les aboco amb compte a l’anterior preparació. Hi afegeixo la farina passada pel tamís, procurant que la massa no perdi l’aire de les clares muntades.

Per coure el pastís faig servir un motlle untat amb mantega i enfarinat i ho poso al forn a 180º 25 minuts.

Receptes similars: berenars

JO DE GRAN SERÉ PRINCESA… DE MOMENT PREFEREIXO EMPASTIFAR-ME! {Cuinar amb nenes}

Publicat dia 18 maig 2013

No aconsegueixo recordar què pensava i en què pensava quan tenia 4 anys. Segurament també devia voler ser princesa quan fos gran i també pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, procedís més aviat com una…

Llegeix-ne més

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

Receptes similars: dolços

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Publicat dia 3 febrer 2013

Gràcies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, és tradició fer i menjar crêpes. Jo no en faig massa sovint però m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposaré tot seguit, un…

Llegeix-ne més

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

Receptes similars: esmorzars

FER PA REQUEREIX TEMPS, O NO.

Publicat dia 2 octubre 2012

Una altra recepta de pa… m’agrada fer pa, però aquesta vegada l’he fet sense massa dedicació. Em falta temps, però no vull renunciar a fer-me el pa, així que aquesta setmana he tirat de Thermomix que, la veritat, trobo que…

Llegeix-ne més

PRUDÈNCIA I BONS ALIMENTS

Publicat dia 15 setembre 2012

De vegades el subconscient ens juga males passades, avui m’explicava la meva padrina que quan era petita, al seu poble hi havia un capellà que no destacava, precisament, per la seva humanitat ni bones maneres. Renyava tot aquell que gosava…

Llegeix-ne més

Receptes similars: gormanderies

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – NADAL 2012

Publicat dia 12 desembre 2012

Si heu de pensar en algú a qui agradi especialment el Nadal segur que us vindrà al cap una criatura. Doncs, ja que demà és Santa Llúcia, un dia en què per a moltes famílies és tradició muntar el pessebre…

Llegeix-ne més

RE-CONNEXIÓ

Publicat dia 4 setembre 2012

Després de gairebé un estiu sense activitat blocaire, he tornat! Aquesta aturada llarga no ha estat només una desconnexió vacacional de la meva vida virtual. No. Si fa més de dos mesos que no publico res és perquè un matí…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

TARDOR

Publicat dia 1 novembre 2012

MACEDÒNIA DE TARDOR [recepta exprés] Mangrana, kiwi, poma fuji i plàtanEl suc d’una taronjaUna mica de moscatellUnes llavors de cardamomUna mica de sucre (opcional) Faig un suc de taronja i el barrejo amb un dit de moscatell hi poso els…

Llegeix-ne més

LECTURES I SOMRIURES I PER POSTRES FIGUES!

Publicat dia 4 octubre 2012

Fa uns dies vaig encetar un llibre de contes que ja fa temps que la meva cunyada va regalar a la Jana, n’hi llegeixo un cada nit. Bé, això no és veritat del tot. Jo sí que en llegeixo un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: xocolata

UN ANY, UN DESIG

Publicat dia 6 març 2012

Avui faig un any més, he sobrepassat la barrera dels 30 i, de moment, no em sento gaire més vella. Tampoc gaire més sàbia… Com cada 23 de març he buidat per veure què ha passat aquest any, què he…

Llegeix-ne més

VISIONS ONÍRIQUES, XOCOLATES DE COLORS

Publicat dia 29 febrer 2012

Es va desvetllar. Eren 3 quarts de 3 de la matinada. Havia somniat que volava per damunt de la Conca, es sentia lliure, fresca i plena de vida. Tot semblava real i tangible. De cop alguna cosa l’havia espantat i…

Llegeix-ne més

Comenta