Igual en l’amor que en la cuina, cal abocar-se, sense miraments, a l’empresa en qüestió i permetre que les sensacions omplin tots els racons del cos i de la ment. Sense analitzar, sense jutjar, sense fer servir altra cosa que els cinc sentits. El mester d’amor acaba recordant-nos que hem de quedar saciats “… Deixa’t besar / i si et quedava enyor / besa de nou, que la vida es comptada.”
Sant Jordi és el dia dels enamorats i especialment dels enamorats apassionats que es regalen roses vermelles, per això he escollit Papasseit i, és clar, la lliçó d’amatòria que ens dóna el seu “Mester d’amor”.
Roses, literatura i xocolata per recordar que cal viure l’instant.
PASTÍS “LLEIG” DE XOCOLATA (un pastís lleig, però boníssim, per un dia bonic)
250 gr de xocolata amarga
100 gr de mantega
80 gr de sucre
4 ous
1 cullerada de farina
Fonc la xocolata al bany maria i quan comança a desfer-se hi afegeixo la mantega. Ho remeno bé dins que es fon i s’amalgama bé i ho reservo.
En un recipient bato els rovells de l’ou amb el sucre fins que queda una crema escumosa i de color groc molt pàlid. Barrejo aquesta mescla amb la xocolata.
Bato les clares a punt de neu i les aboco amb compte a l’anterior preparació. Hi afegeixo la farina passada pel tamís, procurant que la massa no perdi l’aire de les clares muntades.
Per coure el pastís faig servir un motlle untat amb mantega i enfarinat i ho poso al forn a 180º 25 minuts.