Una altra recepta de pa… m’agrada fer pa, però aquesta vegada l’he fet sense massa dedicació. Em falta temps, però no vull renunciar a fer-me el pa, així que aquesta setmana he tirat de Thermomix que, la veritat, trobo que és un invent fabulós!
Abans de penjar la recepta m’hagués agradat provar de fer-la manualment però no sé quin dia podrà ser. Quan ho faci actualitzaré l’entrada per als lectors que no teniu la Thermo, segur que queda igual de bé, però encara no ho puc demostrar.
PA DE LLET
(Font: Manual, receptari THermomix TM 31)
250 ml de llet
50 gr de mantega
50 gr de sucre (jo l’he fet servir integral de canya)
1 culleradeta de sal
500 gr de farina (els panets de la foto estan fets amb barreja de farina blanca i farina integral perquè no en tenia prou de blanca, i han quedat bons igualment)
He seguit al peu de la lletra les instruccions del llibre: poso al vas la llet, la mantega, el sucre i la sal i programo 2 minuts, 37º, velocitat 2.
Afegeixo la llevadura i ho remeno uns segons a velocitat 4. Incorporo la farina i ho barrejo tot plegat 15 segons a velocitat 6, a continuació programo 3 minuts a velocitat Espiga.
M’embadurno les mans d’oli i extrec la massa que ha quedat molt empegalosa. Ho faig com puc i acabo d’amassar-la una estona a ma.
Separo la massa en 8 parts iguals i els dono forma de barreta petita.
Les disposo separades a la safata del forn i les tapo amb un drap de cotó net. Deixo reposar fins que em sembla que ha doblat el volum.
Preescalfo el forn a 200º i quan està calent hi poso la safata.
Els deixo 20 minuts. Als 10 minuts i al 15 faig unes pinzellades de llet damunt de cada panet, així queden més brillants.
*Nota: No cal fer 8 peces en forma de panet, es poden fer dues peces i deixar llevar en motlles de plum cake, queden uns pans de motlle genials!