FER PA REQUEREIX TEMPS, O NO.

Publicat dia 2 octubre 2012 berenars. esmorzars. làctics. masses i pastes. pa. Thermomix

Una altra recepta de pa… m’agrada fer pa, però aquesta vegada l’he fet sense massa dedicació. Em falta temps, però no vull renunciar a fer-me el pa, així que aquesta setmana he tirat de Thermomix que, la veritat, trobo que és un invent fabulós!

Abans de penjar la recepta m’hagués agradat provar de fer-la manualment però no sé quin dia podrà ser. Quan ho faci actualitzaré l’entrada per als lectors que no teniu la Thermo, segur que queda igual de bé, però encara no ho puc demostrar.

PA DE LLET
(Font: Manual, receptari THermomix TM 31)

250 ml de llet
50 gr de mantega
50 gr de sucre (jo l’he fet servir integral de canya)
1 culleradeta de sal
500 gr de farina (els panets de la foto estan fets amb barreja de farina blanca i farina integral perquè no en tenia prou de blanca, i han quedat bons igualment)

He seguit al peu de la lletra les instruccions del llibre: poso al vas la llet, la mantega, el sucre i la sal i programo 2 minuts, 37º, velocitat 2.
Afegeixo la llevadura i ho remeno uns segons a velocitat 4. Incorporo la farina i ho barrejo tot plegat 15 segons a velocitat 6, a continuació programo 3 minuts a velocitat Espiga.
M’embadurno les mans d’oli i extrec la massa que ha quedat molt empegalosa. Ho faig com puc i acabo d’amassar-la una estona a ma.
Separo la massa en 8 parts iguals i els dono forma de barreta petita.
Les disposo separades a la safata del forn i les tapo amb un drap de cotó net. Deixo reposar fins que em sembla que ha doblat el volum.
Preescalfo el forn a 200º i quan està calent hi poso la safata.
Els deixo 20 minuts. Als 10 minuts i al 15 faig unes pinzellades de llet damunt de cada panet, així queden més brillants.

*Nota: No cal fer 8 peces en forma de panet, es poden fer dues peces i deixar llevar en motlles de plum cake, queden uns pans de motlle genials!

Receptes similars: berenars

JO DE GRAN SERÉ PRINCESA… DE MOMENT PREFEREIXO EMPASTIFAR-ME! {Cuinar amb nenes}

Publicat dia 18 maig 2013

No aconsegueixo recordar què pensava i en què pensava quan tenia 4 anys. Segurament també devia voler ser princesa quan fos gran i també pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, procedís més aviat com una…

Llegeix-ne més

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

Receptes similars: esmorzars

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Publicat dia 3 febrer 2013

Gràcies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, és tradició fer i menjar crêpes. Jo no en faig massa sovint però m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposaré tot seguit, un…

Llegeix-ne més

PRUDÈNCIA I BONS ALIMENTS

Publicat dia 15 setembre 2012

De vegades el subconscient ens juga males passades, avui m’explicava la meva padrina que quan era petita, al seu poble hi havia un capellà que no destacava, precisament, per la seva humanitat ni bones maneres. Renyava tot aquell que gosava…

Llegeix-ne més

Receptes similars: làctics

Reobertura o com reprendre un boc abandonat

Publicat dia 24 gener 2014

He decidit que ja no pot passar mes temps. Malgrat la manca d’inspiració, de temps i de condicions tècniques òptimes, em vull tornar a dedicar tant com pugui a aquest petit project. Torno a obrir la paradeta, aquest cop fora…

Llegeix-ne més

UNA EXPERIÈNCIA GENIAL A “LO PALLER DEL COC” {1a part}

Publicat dia 21 març 2013

Fa dies que tinc ganes d’escriure sobre un taller de cuina que vaig fer a principis de mes, però m’ha costat trobar el moment. Per fi l’he trobat. “M’he llevat dematí per pujar amb unes companyes a Surp. Surp, sí,…

Llegeix-ne més

Receptes similars: masses i pastes

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB “ELS PETITS VIATGERS”

Publicat dia 23 octubre 2012

Heus aquí la meva col·laboració amb Els petits viatgers per a la castanyada. Tot un clàssic per fer amb canalla: PANELLETS DE CARBASSA Ingredients: 1/2 kg de farina d’admetlla crua 400 gr. de sucre llustre (jo he fet servir meitat…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pa

OMPLIR EL PAP

Publicat dia 26 gener 2012

La millor menajada del dia és, sens dubte, l’esmorzar. No només pel tipus d’aliments que el conformen, generalment molt més gormands que els del dinar o el sopar; però especialment per la gana feroç amb què em llevo. No sóc…

Llegeix-ne més

CADA DIA SURT EL SOL

Publicat dia 11 gener 2012

A Tremp, a l’hivern, generalment ens llevem amb boira. Aquest hivern està sent excepcional.Aixecar-me i veure el Sol em senta molt bé! Sembla que tot el que m’espera a partir d’aquest moment hagi de ser més fàcil de portar. Aixecar-me…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Thermomix

RE-CONNEXIÓ

Publicat dia 4 setembre 2012

Després de gairebé un estiu sense activitat blocaire, he tornat! Aquesta aturada llarga no ha estat només una desconnexió vacacional de la meva vida virtual. No. Si fa més de dos mesos que no publico res és perquè un matí…

Llegeix-ne més

ON ANEM DE VACANCES?

Publicat dia 20 juny 2012

Encara no sé quan les podrem fer, però ja fa dies que tinc al cap les vacances d’estiu. M’agrada fer els viatges sense pensar-los gaire. Escollir un lloc i fer-hi cap, un cop allà és més fàcil triar les activitats,…

Llegeix-ne més

Comenta