BÀLSAM CONTRA L’ASTÈNIA ESTACIONAL

Publicat dia 2 abril 2012 berenars. esmorzars. fruita. gormanderies. postres

Les nenes dormen plàcidament. La gran descança feliçment al sofà i la petita es gronxa silencosa al baldador, de tant en tant obre un ull per assegurar-se que continuo al seu costat. No plou però fa un d’aquells dies grisos i calmosos i el silenci que hi ha a casa meva hi entona a la perfecció…

Preparar un pa de pessic i esperar que sigui  fred per poder-hi clavar les dents és el millor bàlsam contra l’astènia primaveral.

PASTÍS DE POMA DE LA IAIA

Ingredients:

10 cullerades de farina
6 cullerades de sucre 
6 cullerades de llet
5 cullerades d’oli
2 ous
sal
16 gr de llevat químic (un sobret vermell)
ralladura de llimona

Primer de tot poso el forn en marxa (180º)
Barrejo els ingredients, tots a l’hora, i deixo reposar aquesta massa una hora. Entretant, pelo dues pomes i les tallo en galls, les amaneixo amb una mica de sucre i canyella en pols i les esquitxo amb un xic d’aigua.
Encamiso un motlle (embadurno amb mantega i hi espolso farina), hi aboco la massa i hi col·loco, amb tanta gràcia com puc, els galls de poma al damunt.
Forn: 180º 1/2 hora aprox.

Mentre berenem li explico a la Jana un conte d’origen coreà, el vaig treure d’un llibre de Jean-Claude Carrière que és un recull de contes filosòfics del món El Circulo de los mentirosos (col·lecció de narrativa de l’editorial Allumen). La Jana és petita, no sé si capta el sentit de la història ni l’humor, però em pregunta si els protagonistes s’estimen…:
Una parella molt llaminera (fins a l’extrem del pecat capital) reben un obsequi, una capseta plena de pastissets, se’ls mengen amb deliri i quan només en queda un, per tal d’evitar la disputa fan un pacte: aquell que parli abans haurà de deixar el pastís per a l’altre. S’estan en silenci hores, dies. Finalment entra un lladre a la casa i en veure que no li diuen res comença a endur-se tot el que li sembla. Quan ja té tot allò que vol pensa que encara es pot endur la dona, l’agafa. Ella no diu res s’intenta deixar anar, escapar-se, però no pot. Malgrat tot segueix callada. El marit tampoc diu res, de fet ni tan sols es mou. Quan el lladre ja és a la porta, la dona no pot més i crida, dirigint-se al seu espòs: “Què, és que no penses fer res perquè aquest home no se m’endugui?”
Sabeu que li respon l’home, oi? “El pastís és meu!”

Una tarda gris amb un berenar deliciós en honor a la besàvia de les meves filles. La Pepita. Segur que des d’allà on sigui ens mira i somriu!

Receptes similars: berenars

JO DE GRAN SERÉ PRINCESA… DE MOMENT PREFEREIXO EMPASTIFAR-ME! {Cuinar amb nenes}

Publicat dia 18 maig 2013

No aconsegueixo recordar què pensava i en què pensava quan tenia 4 anys. Segurament també devia voler ser princesa quan fos gran i també pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, procedís més aviat com una…

Llegeix-ne més

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

Receptes similars: esmorzars

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Publicat dia 3 febrer 2013

Gràcies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, és tradició fer i menjar crêpes. Jo no en faig massa sovint però m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposaré tot seguit, un…

Llegeix-ne més

FER PA REQUEREIX TEMPS, O NO.

Publicat dia 2 octubre 2012

Una altra recepta de pa… m’agrada fer pa, però aquesta vegada l’he fet sense massa dedicació. Em falta temps, però no vull renunciar a fer-me el pa, així que aquesta setmana he tirat de Thermomix que, la veritat, trobo que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: fruita

COLORAINES A LA TAULA

Publicat dia 22 febrer 2013

AMANIDA D’HIVERN, VITAMINES A DOJO Ingredients (per a 4 plats):1/2 bròquil1/2coliflor4 taronges de sang petites o dues de grans1 bon grapat de nous pelades4 cullerades de pipes carbassaUnes quantes tires d’alga arame remullades en aigua tèbia durant 1/2 horaUna mica…

Llegeix-ne més

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

Receptes similars: gormanderies

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – NADAL 2012

Publicat dia 12 desembre 2012

Si heu de pensar en algú a qui agradi especialment el Nadal segur que us vindrà al cap una criatura. Doncs, ja que demà és Santa Llúcia, un dia en què per a moltes famílies és tradició muntar el pessebre…

Llegeix-ne més

RE-CONNEXIÓ

Publicat dia 4 setembre 2012

Després de gairebé un estiu sense activitat blocaire, he tornat! Aquesta aturada llarga no ha estat només una desconnexió vacacional de la meva vida virtual. No. Si fa més de dos mesos que no publico res és perquè un matí…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

TARDOR

Publicat dia 1 novembre 2012

MACEDÒNIA DE TARDOR [recepta exprés] Mangrana, kiwi, poma fuji i plàtanEl suc d’una taronjaUna mica de moscatellUnes llavors de cardamomUna mica de sucre (opcional) Faig un suc de taronja i el barrejo amb un dit de moscatell hi poso els…

Llegeix-ne més

LECTURES I SOMRIURES I PER POSTRES FIGUES!

Publicat dia 4 octubre 2012

Fa uns dies vaig encetar un llibre de contes que ja fa temps que la meva cunyada va regalar a la Jana, n’hi llegeixo un cada nit. Bé, això no és veritat del tot. Jo sí que en llegeixo un…

Llegeix-ne més

Comenta